© Rik Van Bruaene         Privacyverklaring    
Home Inleiding seniorenduiken Info seniorenduiken Agenda Seniorenduikgroep OKRA Seniorenduikgroep NELOS Leren duiken voor senioren Seniorvriendelijke duikschool Film & video Sponseren en steunen Senioren duiken The Frogmen Senioren duiken Blue Lagoon
Indoor leren duiken voor senioren, sporten 55 plussers en duikinitiatie voor gepensioneerden. Leden oude Duikteam Wingene in zembad de Alk, Nemo 33, Todi Beringen, Duiktank transfo, Okra West-Vlaanderen Duiktschool Blue Lagoon Nelos duikopleiding.
Leren duiken voor ouderen is een opmars begonnen in België. Initiatie duiken voor senioren, zowel voor dames als voor heren, kan in de duikschool Blue Lagoon waar de seniorenduikers 55-plussers duiklessen krijgen door leeftijdsgenoten senioren instructeurs en lesgevers in het kader van een NELOS duikopleiding, ondersteund door de infrastructuur en het duikkader van duikschool van Blue Lagoon. Het einddoel kan zijn; - een erkend duikbrevet halen - bijscholing over de typische problemen en beperkingen   van de ouder duiker - genieten van het seniorenduiken met leeftijdsgenoten.
Het Recreatiebad de Alk in Wingene heeft een voor senioren aangepaste infrastructuur met een  aangepaste trap om in het water te gaan, laders aan de zijkanten om uit te stappen, warm en aangenaam water. Het Recreatiebad de Alk is zelfs elke donderdagmorgen speciaal gereserveerd voor +50 Zwemmen ( meer info en openingsuren
Trainingsavond elke vrijdagavond van 21u tot 22u in het Recreatiebad de Alk, Beernemstraat 23, 8750 Wingene (West-Vlaanderen) 
Beginnende of startende seniorenduikers (+55): Contactpersonen voor senioren zijn Franky Devriese en  Rik Van Bruaene
De duikopleiding is toegankelijk voor dames en heren specifiek +55 jaar senioren. De medische geschiktheid wordt bepaald door een jaarlijkse medische controle en de medische criteria opgelegd door de Belgische duikfederatie, Nelos verzekering of individuele DAN verzekering. Kennismaking en mogelijkheid tot 3 gratis initiatielessen sportduiken. Duikopleiding door het (senioren) instructeurskader van duikschool Blue Lagoon.
Opnieuw beginners of herintredende seniorduikers van Duikteam Wingene, Duikclub Blue Lagoon Tielt of passieve duikers in de regio.
Aangepaste training voor seniorenduikers Contact en bespreekbarheid van problemen inherent aan het ouder worden en de duiksport; - Aangepast materiaal, zicht onderwater, gebitsproblemen, mobiliteit en duikuitrusting. - Veiliger duiken voor senioren met een Nitrox luchtmengsel - Veiliger duiken op diepte door strenger instellen duikcomputer, level of gradiënt factor. Gezellige duiksfeer met après-duik in de kantine van het zwembad
Praktisch duiken met seniorenduikers
Als duikclub organiseert duikschool Blue Lagoon regelmatig clubduiken om duikplaatsen die goed toegankelijk zijn voor senioren. Deze worden vooraf gepland en meegedeeld in de duikagenda en vinden meestal plaatse gedurende het weekend. Senioren, al dan niet op pensioen hebben over het algemeen ander levensbezetting waarbij het weekend gereserveerd is voor kinderen en kleinkinderen en waar men meestal tijdens de week vrij is om te duiken. Afspraken om tijdens de week te duiken kunnen onderling onder senioren gemaakt worden. Materiaal verhuur en flesvullingen kunnen in afspraak met de materiaalmeester van Duikschool Blue Lagoon. Er bestaat ook de mogelijkheid om te duiken met andere seniorenduikers en er is een duikkalender bij de Seniorenduikers Okra regio Kempen. De meeste duikplaatsen die bezocht worden door seniorenduikers zijn rustige duikplaatsen, op korte wandelafstand van de auto, weinig stroming, goede zichtbaarheid of indoorduiken. Gekende duikplaatsen zijn: Stavenisse haven Oesterdam Put van Ekeren Blaarmeersen Todi Nemo33 Transfo De diepte is in principe vrij onder voorbehoud van de inachtneming van het Nelos diept- en veiligheidsregelement maar praktisch voelen de meest seniorenduikers zich comfortabel onderwater tot op een diepte van 0 tot  -20 à -25 meter. Bij de briefing van elke duik met senioren wordt er vooraf afgesproken waar de comfortzone van elke seniorenduiker ligt voor dat er een duikplan opgesteld wordt! Niemand moet met angst voor de diepte onderwater gaan!
Seniorenduik gepland op 5 oktober in Todi Beringen afspraak om 12u30.
© Rik Van Bruaene     Privacyverklaring
Website navigatie
Seniorenduik gepland op 5 oktober in Todi Beringen afspraak om 12u30.